2022’de hangi Huawei akıllı telefon seçilmeli?
ambargo mavileri
Özet
Huawei’nin ABD ile yaşadığı aksiliklere rağmen, markanın bazı akıllı telefon modelleri ilgi çekici olmaya devam ediyor. İşte en iyi Huawei telefonunu bulmak için önerilerimiz.
Alışılmışın dışında: Huawei kötü gidiyor. Çinli firma, Samsung veya Apple’a eşit olmak üzere olan bir rakipten, üç yıllık Amerikan yaptırımlarının ardından hayatta kalmak için savaşmaya indirgendi . O kadar ki firma artık dünyanın ilk 5’inde bile değil .
Kabul etmek gerekir ki, özellikle araştırma için Petal Search ve haritalama için Petal Maps’in kullanıma sunulmasıyla birlikte ilerleme kaydedilmiştir, ancak hâlâ Google’dan uzağız. Bu nedenle, Google’sız bu yeni terminalleri çok daha isteksizce tavsiye ediyoruz. Çoğu bilgisayar korsanı Google hizmetlerini kendileri yeniden entegre etmeye çalışabilir, ancak herkes verilerinizin güvenliğini etkileyebilecek bu az çok güvenilir çözümlerden geçmek istemeyecektir.
Bu hizmetler, deneyimi önemli ölçüde düşürmeden onlarsız yapılamayacak kadar gerekli hale geldi. Ve mükemmel P30 Pro gibi bazı eski modeller hala satılıyorsa, yılların ağırlığını ve sundukları şey için bugün çok yüksek bir fiyatı açıkça gösteriyorlar.
Markanın eski yan kuruluşu olan Honor’un kısa süre önce bağımsız hale geldiğini unutmayın . Daha uygun fiyatlı ve öncelikle gençlere yönelik olan ikincisi, iyi bir fiyat-kalite oranında Huawei’nin en iyilerine alternatifler sunuyor . Zaman içinde ana şirketten nasıl ayrılacağını görmek için, özellikle de zaten bazı Amerikan politikacılarının gözünde olduğu için. En iyi Honor modellerini burada bulacaksınız .
Huawei P50 Pro
Devamsız aboneler için yazılım
6
/10

Hala ambargo ve tedarik sorunlarına saplanan Huawei, Avrupa’da yeni akıllı telefon modellerini piyasaya sürmeye devam ediyor. Ocak 2022’de piyasaya sürülen P50 Pro, size oldukça marjinal bir teklif sunmaya çalışıyor. Google’sız ve 5G’siz, ancak fotoğraflarda ve dokunmatik ekranında parıldayan üst düzey bir akıllı telefon.
Çinli üreticinin akıllı telefonlarıyla ilgili yinelenen sorunu tartışmadan önce, donanım kısmı daha ayrıntılı bir odaklanmayı hak ediyor. İlk olarak, bugün kesinlikle en iyilerden biri olan 6.6 inçlik OLED paneli ile. Değişken 120Hz yenileme ile en iyi görüntüleme deneyimine sahip olacaksınız. Full HD+’daki tanım, bahsedilen tüm unsurları bozmuyor.
Ham güç açısından P50 Pro, Snapdragon 888’in 4G sürümünü içeriyor. Bu çipe 8 GB RAM ve 256 GB depolama eşlik ediyor. Herhangi bir mobil başlığı sorunsuz bir şekilde çalıştırmanıza izin verir. 4360 mAh pil, tam gün özerklik sağlar. Son olarak, 66W hızlı şarj, bir saatten daha kısa sürede %100’e erişmenizi sağlar.

P50 Pro’nun arayüzü oldukça hoş olabilirdi.
Ne yazık ki, ekipman vaadi tam olarak tamamlanmadı. Akıllı telefonların fotoğrafçılığa adanmış bölümünde uzun süredir lider olan P50 Pro, hayal kırıklığı yaratıyor. Kağıt üzerinde, ancak, performans iyi ekipmanla orada. Bununla birlikte, yakınlaştırma ve portre modu, akıllı telefonun koşullarında bazı zararlı arızalara sahiptir.
Nitekim Çinli üretici, tüm iyi niyetine rağmen cihazlarındaki yazılım sorunlarından bir türlü kurtulamıyor. Huawei P50 Pro, yaklaşımları ve hataları çoğalttığı için Google hizmetlerinin olmaması hala bir sorun. Bu telefondan tam olarak yararlanmak için, yazılım ve APK’ları indirme konusunda minimum bilgiye ihtiyacınız olacak.
Huawei P50 Pro’yu önermemizi zorlaştıran bir diğer şey ise fiyatına göre 5G’nin olmaması. Harika bir ürün, ancak gerçek yazılımdan yoksun. Normal şartlar altında size önermek kolay olurdu. Bu durumda, hala bazı çekincelerimiz var. Görüş almak ister misiniz? Tam Huawei P50 Pro incelememizi okuyun .
Huawei P40 Pro’ya devam ediyoruz. 2020 baharında piyasaya sürülen bu yeni amiral gemisi , donanım açısından oldukça ilgi çekici ancak yine de Google servislerine sahip değil.

Huawei P40 Pro
Yazık, hatta utanç verici çünkü mükemmel 6.58 inç AMOLED ekranı, kusursuz tasarımı, SoC Kirin 990 tarafından sağlanan performansı ve her şeyden önce dört çok yüksek kaliteli sensörlü fotoğraf modülü arasında P40 Pro memnun edecek her şeye sahip. . Buna çok tatmin edici bir özerklik ekleyin ve neredeyse mükemmel bir akıllı telefon elde edin.
Yani tüm teknik kriterlerde Huawei neredeyse kusursuz. Ne yazık ki, yazılım, Google’ın desteği olmadan, bizim onu tavsiye etmemiz için çok fazla işlev ve uygulama tarafından ampute edilmiştir. Bu nedenle üst segmentte eski amiral gemisi olan P30 Pro’yu tercih edeceğiz. Kendinizi ikna etmek için Huawei P40 Pro incelememizi okuyabilirsiniz .
HarmonyOS, Avrupa’daki Huawei akıllı telefonlara ne zaman gelecek?
Ambargonun uygulanmasından bu yana, Çinli üretici artık Google hizmetlerini kullanamaz. Bu, akıllı telefonların Android veya üreticinin uygulamalarını entegre etmediği anlamına gelir. İşletim sistemine alternatifler olmadığı için gerçek bir sorun. Bu nedenle Huawei, “HarmonyOS” adlı kendi yazılımını geliştirmeyi seçti.
Açık kaynaklı yazılım üzerinde geliştirilen yeni işletim sistemi, Çin’de üreticinin birçok ürününde zaten kullanılıyor. Fransa’da işletim sistemini yalnızca MatePad Pro (2021) veya MatePad 11 gibi Huawei dokunmatik tabletlerde veya Huawei Watch GT 3’te keşfetmek mümkün . Ancak üretici, yazılımını özellikle Avrupa pazarı için kademeli olarak dağıtmayı hedefliyor.
Çinli firmanın liderleri, Eski Kıta’ya varma isteklerini teyit ediyor. İçlerinden birinin yaptığı son açıklamalara göre, işletim sistemi Avrupa için 2022’de gelecek. Hepinizi bu bilgileri cımbızla almaya ve sitemizde yazılımla ilgili haberleri takip etmeye davet ediyoruz.
Huawei akıllı telefon satın almadan önce
Huawei kimdir?
Basitçe söylemek gerekirse: Huawei bir Çinli telekomünikasyon devi ve bugün 2019’da 120 milyar doları aşan cirosu ile ülkenin en büyük şirketlerinden biri. Halk arasında en iyi akıllı telefonları, tabletleri ve PC’leri ile biliniyorsa, 4G ve 5G telekomünikasyon antenleri de tasarlıyor ve bu noktada özellikle Ericsson ve Nokia ile rekabet ediyor. Ayrıca, markanın telefonlarına entegre işlemcileri özellikle tasarlayan HiSilicon dahil olmak üzere birçok yan kuruluşu vardır.
ABD, Donald Trump ve Huawei arasında ne oldu?
“Huawei olayı” lakaplı uzun bir hikaye, çok hızlı bir şekilde şöyle özetlenebilir: Huawei’nin Amerikalıları gözetlemek istediğinden şüpheleniliyordu. Amerikalılar, Başkan Trump’ın teşvikiyle, Huawei’nin yeni akıllı telefonlarına (diğerlerinin yanı sıra) Google hizmetlerini yüklemesini yasaklayarak yaptırım uygulamaya karar verdiler. Elbette birçok iniş çıkışlar oldu ama telefonlar söz konusu olduğunda biz oradayız. Tüm ayrıntılar için sizi Huawei davasının ayrıntılı özetine başvurmaya davet ediyoruz .
Huawei akıllı telefonum güncellenecek mi?
A priori evet. ABD’nin önlemlerine rağmen Huawei, hem güvenlik hem de işlevsellik açısından Google tarafından güncellenmeye devam eden Android’in açık kaynak sürümü olan AOSP’ye hâlâ erişebiliyor. Ancak bu, mevcut olmadıkları takdirde Google hizmetlerinden tekrar yararlanmanıza izin vermeyecektir. Ancak dava bitmedi ve yeni gelişmelere karşı bağışık değiliz.
Google hizmetleri olmadan hangi uygulamalar kullanılabilir?
Google hizmetlerinin ve Play Store’un yokluğunu telafi etmek için Huawei, “AppGallery” sunar. Bu uygulama mağazasının bazı temel özellikleri var, ancak teklif Play Store ile eşit olmaktan çok – çok – uzak. Ayrıca misilleme önlemlerinden etkilenen Netflix, Facebook veya Snapchat gibi şirketler uygulamalarını Çin mağazasında sunamaz. En azından söylemek talihsizlik, ancak bazıları için hala web arayüzleri var. Örneğin Spotify gibi bazı Avrupa uygulamaları mevcuttur.