
Honor yan ürünü Huawei’nin yerini aldı
Honor Yeni Huawei
Honor hiçbir zaman son aylarda olduğu kadar çok akıllı telefon satmamıştı. Bu ayın başlarında yayınlanan bir araştırmaya göre, marka Çin’de ilk sırayı almasına bile izin veriyor. Honor, fon toplamak ve böylece uluslararası gelişimini hızlandırmak için bir halka arz bile hazırlıyor.

Onur Magic 4 Pro
Muhtemelen bildiğiniz gibi, eğer Frandroid okursanız , Honor son aylarda çok değişti. Yaklaşık otuz şirketten oluşan bir konsorsiyum tarafından satın alınmasından bu yana Honor, artık Huawei’nin kontrolü altında değil. Başka bir deyişle: Honor artık Amerikan ambargosuna tabi değil , cihazlarına Google servisleri yükleyebiliyor ve Huawei’den bağımsız olduğunu iddia ediyor.
Her şeye rağmen ürünlerinin Huawei’ninkilere benzediği açık. Honor 50 , kısa bir süre önce Fransa’da sunulan Huawei Nova 9’a benziyor . Honor 50 Lite, Huawei Nova 8i’nin estetiğini ele alıyor. Honor Earbuds 2 Lite kulaklık ve Huawei Freebuds 4i . Son olarak, Honor MagicBook 14 , son Huawei MateBook 14S’den çok gevşek bir şekilde esinlenmiştir .
Honor markasını bu konuda sorgulamıştık, bize “ belli ki aynı anda tasarlanmış tasarımlar var ” açıklamasını yaptılar . Başka bir deyişle, Honor ve Huawei’nin son ürünleri hala birincisinin ikincisinin yan kuruluşu olduğu zamanki gibiyse, bunun nedeni ilgili cihazların devralmadan önce geliştirilmeye başlanmasıdır.
Her iki durumda da, son çalışmaların gösterdiği gibi, ayrılma stratejisi çalışıyor gibi görünüyor. Honor hiçbir zaman son aylarda olduğu kadar çok akıllı telefon satmamıştı.
Honor Çin’de Huawei’nin yerini aldı
Nitekim Canalys tarafından 2022’nin ilk çeyreğine ilişkin bir araştırma, Honor’un 15 milyon akıllı telefon satışı, yani %20 pazar payı ile Çin’de bir numaralı marka olduğunu gösterdi. Bu, yıllık %205’lik bir büyümeyi temsil ediyor, aslında Honor, 2021’in ilk çeyreğinde pazarın yalnızca %5’ini temsil ediyordu.

Sıralamanın geri kalanı ilginç: Oppo (%18) ve Apple (%18) Çin’de podyumu tamamlıyor. Oppo, bir önceki yıla göre satışlarında %34 düşüş kaydederken, Apple yıllık %17 büyüme kaydetti. Vivo (%16) ve Xiaomi (%14) ilk 5’i tamamlarken, bu markalar sırasıyla %44 ve %22’lik yıllık düşüşler gördü. Başka bir deyişle, Honor ve Apple, Çin’de yıldan yıla büyüme gösteren tek markadır.

Mart 2022 için Counterpoint Market Nabız sıralaması benzer bir eğilim gösteriyor, ancak Vivo ve Oppo, Honor’un önünde kalıyor. Yine de Honor, pazar payının %5,5’ten %16,9’a yükseldiğini ve %166,8’den oraya da sıçradığını görüyor.
Honor, gelişimini hızlandırmak için fon arıyor
Bloomberg tarafından yayınlanan bilgilere göre Huawei Technologies Co.’nun eski kolu, yatırımcılarla halka arz öncesi finansman turu hakkında görüşüyor . Uluslararası kurumsal imajını geri kazanmak ve Huawei’den bağımsızlığını geliştirmeye devam etmek için yabancı fonları çekmek istiyor. Son olarak, Çin ile bağlantılı yaptırım riskinden kaçınmanın da bir yolu. Yabancı yatırımcılar yine de Honor tarafından talep edilen 45 milyar dolardan fazla değerleme karşısında şaşıracaklar ve gelecekteki Amerikan kısıtlamalarına karşı temkinli olacaklardır.
Her durumda, Honor Device Co. şirketi Fransızca bir İlk Halka Arz (IPO) veya halka arz hazırlıyor. Bu para uluslararası gelişimi için kullanılacak. Bu da önümüzdeki aylarda daha fazla Honor ürünü göreceğimiz anlamına geliyor.
Huawei cirosunda düşüş gösteriyor
Aynı dönemde, Huawei’nin geliri düşmeye devam etti. Çinli teknoloji şirketi hala ABD yaptırımlarıyla boğuşuyor. Çinli grubun ilk çeyrek geliri, bir önceki yıla göre yüzde 13,9 düşüşle 131 milyar yuan (19,81 milyar dolar) oldu.
Yaptırımlardan etkilenen tüketici işini canlandırmak için Huawei teklifini çeşitlendirmeye odaklanıyor, MateBook E , MateStation X , yeni MateBook X Pro veya MatePad Paper , ayrıca yakın zamanda katlanabilir bir akıllı telefon olan Mate Xs 2’yi tanıttılar. Omdia tarafından yayınlanan verilere göre, akıllı telefon pazarında Huawei’nin küresel pazar payı 2020’de %15’ten 2021’de %3’e düştü.