
Renault Mégane E-Tech 2021 (220 hp) testi: tam incelememiz – Arabalar
Elektrik alanında on yıllık bir deneyimle desteklenen Renault bugün, dördüncü nesil Mégane ile bir süre birlikte yaşayacak %100 elektrikli bir model olan yeni Mégane E-Tech’i sunuyor. Yeni elektrikli Mégane’in direksiyonunda birkaç saat geçirdikten sonra, bugün piyasadaki en iyi elektrikli otomobillerden birine sahibiz gibi görünüyor.

Renault Mégane, Fransa’da küçük bir kuruluştur, ancak 2016’da piyasaya sürülen dördüncü nesilden sonra kompakt Diamond’ın, seviyeyi bir adım yukarı çıkaran bir Peugeot 308 tarafından çimleri ayaklarının altından kestiği açıktır.
308 ve Mégane neredeyse aynı anda yenileniyor ve Peugeot yeni 308’ini plug-in hibrit ve termal olarak sunmayı seçtiğinde ( elektrikli 308 2023’te gelecek ), Renault mevcut Mégane’i korumayı ve tamamen yeni bir model sunmayı tercih ediyor. modeli..
On yıllık Renault Zoé ve Nissan ile sinerji ile Diamond firması, başarılı bir elektrikli otomobil sunmak için tüm kartlara sahipti . Ve bunu bu test boyunca göreceğiz, sözleşmenin çok güzel bir şekilde yerine getirildiği açık.

Renault Megane E-Tech 2021 (220 hp)
Teknik döküman
modeli | Renault Megane E-Tech 2021 (220 hp) |
Kategori | sedanlar |
Güç (atlar) | 220 beygir gücü |
Güç (kw) | 160 kW |
0 ila 100 km/s | 7.4 saniye |
özerklik düzeyi | Kısmi özerklik |
Max hız | 160 km/s |
Gömülü işletim sistemi | Android Otomotiv İşletim Sistemi |
elma araba oyunu | Evet |
Android-Auto | Evet |
Ana ekran boyutu | 12,3 inç |
Araba yan prizler | Tip 1 |
Uzunluk | 4210 mm |
Yükseklik | 1500 mm |
Genişlik | 1780mm |
Ürün sayfası |
Renault Megane E-Tech 2021 (220 hp)
Tasarım
Sanılanın aksine, yeni Renault Mégane E-Tech dördüncü nesilden daha küçük. 4.21 metre uzunluğu, 1.77 metre genişliği (aynasız) ve 1.51 metre yüksekliği ile Mégane IV’ten 15 santimetre daha kısadır. Bu daha az yaşanabilir anlamına mı geliyor? Bunu aşağıda göreceğiz, ancak zorunlu olarak değil, çünkü CMF-EV platformu ( Nissan Ariya ile aynı ), uzunluktaki birkaç santimetreyi telafi etmek için daha uzun bir dingil mesafesi (2,70 metre) ile başlayan diğer teknik seçeneklere izin veriyor.
Mégane E-Tech, gerçekten ne olduğunu bilmiyoruz. SUV mu? Kompakt mı? Karşısında? Test oturumumuz sırasında hazır bulunan marka uzmanları, bu Mégane’in hangi segmente uyduğunu bize tam olarak söyleyemediler. Bir SUV olacak kadar yüksek değil, modern bir kompakt olacak kadar uzun değil… Son olarak, kompakt ve crossover arasında bir tür karışım, biraz geriye doğru uzanan tavanı ona oldukça dinamik bir görünüm kazandırıyor.




yaşanabilirlik
İçeride hepsi çok güzel, yepyeni ve hepsinden öte, neredeyse her yerde yeni. Halihazırda BMW iX’inkinden esinlenilmiş gibi görünen direksiyon simidi , kullanımı oldukça hoş ve tüm sürüş yardımı kontrollerini ve sürücünün önünde bulunan 12,3 inçlik gösterge ekranını kontrol etmeye yönelik olanları içeriyor.
LG tarafından sağlanan (pil takımı gibi) kalitesi inanılmaz olan bir çift panel buluyoruz. Ancak buna aşağıda tekrar döneceğiz. Direksiyon simidi, bazı spor otomobillerde olduğu gibi, sürüş modu seçicisini doğrudan entegre eder. Mégane E-Tech’te dört tane var: Eco, Comfort, Sport ve Personal.

Renault’nun şaşırttığı yer üretim kalitesinde. Kullanımda görülüyor, ancak Mégane, eski Renault’ların bazen yarı incir yarı üzüm iç mekanlarının altına bir çizgi çekmiş gibi görünüyor. Malzemeler iyi kalitede: Bazı Alman esinlerini de hissediyoruz, özellikle Audi’de fırtına kapılarında. Gösterge panelinin üst kısmının tamamı, dokunuşa hoş gelen köpüklü elemanlardan oluşurken, alt kısım sert plastikleri tercih ediyor, ancak engelleyici bir şey yok. Bir Volkswagen ID.3 ile kıyaslandığında, Mégane E-Tech çıtayı çok daha yükseğe koyuyor.
Bagaj hacmi 389 litre (1245 litre koltuklar katlandığında), Mégane IV’ten sadece 13 litre daha az olarak duyurulur. Açıklanan kapasite, şarj kablolarını saklamanıza izin veren bagajın tabanının altındaki küçük kapağı içerir. Kaputun altında Tesla Model 3 veya Porsche 911’deki gibi küçük bir bagaj değil, elektrik motoru ve onunla birlikte gelen tüm kablolar. Renault, kabloların uzunluğunu sınırlamak ve bir kısa devre soğutma sistemi hayal edebilmek için bu mimariyi arka aksa doğrudan kuruluma tercih etti.
Arkada, koltuklar öne göre biraz daha sert olsa ve diz mesafesi 1,80 metreden uzun olanlar için oldukça az olsa bile, iki yetişkin çok fazla sorun yaşamadan yerleşebilecek. Öte yandan, cam yüzey tasarımcıların seçiminden ve bayrağın belirgin düşüşünden muzdarip olduğundan, çok klostrofobik olmamalıdır. Arka cama gelince, fazla bir şey göremiyorsunuz ve daha çok bir boşluk gibi görünüyor. Ama Renault geçit törenini buldu.



Renault Megane E-Tech 2021 (220 hp)
Gömülü teknolojiler
Geçit töreni, küçük bir ekranla donatılmış bir iç aynadır. Bir çırpıda klasik aynaya geçmek mümkün olacak ama arka cam çok dar olduğu için ekran daha pratik. Ne yazık ki güneşte biraz fazla yansıma oluyor, bu yüzden bazen ekran ile aynayı karıştırıyor. Başka bir küçük kusur, ekranı ayarlamak için kontroller. Dokunsal değildir, bu nedenle arka kameranın konumunu veya ekranın parlaklığını yönetmek için birkaç menüye girmeniz gerekir. Çok ergonomik değil, ancak bir kez yapıldığında dokunmak için hiçbir sebep yok.
Bu donanım, iç kamera aynası, kör nokta dedektörü, şerit takip yardımcısı, otomatik park yardımcısı, 360 kamera, uyarlanabilir hız sabitleyici ve arka çarpışma uyarısını içeren “Artırılmış Görüş ve Gelişmiş Sürüş Yardımı” adlı bir seçenek paketinin parçasıdır. Bunu karşılayabilmek, bitişe bağlı olarak 1300 ila 1700 avro arasında değişiyor.

Renault Mégane E-Tech’in büyük sürprizi iki ekranı. 12,3 inçlik enstrümantasyonun kullanımı oldukça basittir, çoğu bilgi önünüzdedir ve ekranı kişiselleştirme imkanı vardır. Hatta bazı menüler bize Porsche Taycan’ınkileri bile düşündürdü . Grafikler güzel ve bilgiler açıkça görülüyor.
Diğer merkezi ekran, bu sefer dokunmatik ekran, 12 inç (giriş seviyesi “Équilibre” versiyonunda 9 inç) ve aynı zamanda yanıt verme hızı ve grafik kalitesi ile parlıyor. Uygun olmayan grafik kalitesi ve göreceli akışkanlığı ile eski R-Link sisteminden bin mil uzaktayız. OpenR Link bilgi-eğlence sistemi, özellikle klima için ekranın altındaki kısayollar olarak daha net ergonomi ve fiziksel kontrollerle tamamen yeniden tasarlandı.
Renault Mégane E-Tech, Google teknolojilerini Google Haritalar, Google Asistan ve Play Store ile doğrudan bilgi-eğlence sistemine entegre ediyor. Google Haritalar artık bağlantılı navigasyon açısından bir referanstır ve hedefinize yüzde kaçının ulaşacağınızı belirterek kalan özerkliğe dikkat etmeye özen gösterirken size kesin bir şekilde rehberlik edecektir. Özerklik yeterli değilse, yolculuk planlayıcı elektronları doldurmanız için sizi bir terminale yönlendirecektir.

Play Store ile doğrudan arabanızda kullanmak üzere uygulamalar indirebileceksiniz, Google Asistan ise sesli yardımcınız olacak, böylece gözlerinizi yoldan ayırmayacaksınız. Sistem elbette kablosuz Apple CarPlay ve Android Auto ile uyumludur . Ayrıca ön tarafta iki adet USB-C bağlantı noktası ve akıllı telefonunuz için endüktif şarj bulunur. İkincisi de pratik değildir ve çok dardır.
Sürüş yardımları açısından, Mégane E-Tech’i seviye 2 yarı otonom sürüşe sahip bir model yapmak için çok fazla yardımla birlikte modern bir araba için çok klasik . İşaretleri okuyabilen adaptif cruise control de navigasyona endeksli ve hızını virajlara ve dönel kavşaklara göre ayarlıyor.
Bağlantı açısından, Mégane E-Tech , belirli özellikleri biraz sonra eklemeye yetecek kablosuz (uzaktan) güncellemelerden ve MyRenault uygulamasına sahip ekipmanlardan yararlanır. Uygulama, aracınıza bağlı kalmanıza, uzaktan şarjı tetiklemenize ve hatta aracınızın yerini belirlemenize olanak tanır.
Renault Megane E-Tech 2021 (220 hp)
Yönetmek
Testimiz, İspanya’nın Malaga kentinin hinterlandında, oldukça ılıman sıcaklıklarda, bu durumda 15 derecelik bu güzel Şubat ayında ve bazen oldukça belirgin bir rahatlama ile çok güzel pürüzsüz yollarda gerçekleşti.
Direksiyonun ilk dönüşleri, elektriğe özgü kayda değer bir kullanım yumuşaklığı ve oldukça dikkat çekici bir sessizlik ile ikna edici. Mühendisler, Mégane’in içindeki gürültüyü bir Zoé’ye kıyasla üç desibel azaltmayı başardılar. Büyük 60 kWh pil içeren 220 beygir gücü ve 300 Nm elektrik motoruyla donatılmış test versiyonumuz, konfor ve dinamizm arasında dengeleyici bir rol oynuyor.
Performans açısından Renault, 0’dan 100 km/s’ye 7,4 saniyede ve maksimum hızı 160 km/s (130 beygir gücünde motorla donatılmış versiyonlar için 150 km/s) ile sınırlı olduğunu duyurdu.

Konfor ve dinamizm gibi birbiriyle çelişen iki özelliği bir araya getirmek ille de en basit şey değil, ancak sözleşmenin de çok iyi yerine getirildiği açık. Süspansiyonlar (kontrolsüz) çok iyi ayarlanmış: Mégane’i düzenleyici olmayan en ufak bir geciktiricide bir omurga kırıcı yapmayacak kadar esnek ve herhangi bir yuvarlanma fenomenini durduracak kadar sağlam.
20 inçlik tekerleklere rağmen, arka amortisörlerin hareketini azaltan 20 inçlik jantlar nedeniyle arabanın düşük hızlarda biraz titreme göstermesi dışında konfor neredeyse asil.
Şasi kısmı genellikle mükemmeldir ve sahada bulunan bir mühendisin sözlerine göre, son Renault Sport (şimdi Alpine) mühendislerinin açıkçası buna yabancı değiller. Dinamik sürüşte, çok az direksiyon açısı içeren çok keskin direksiyon ile oldukça dikkat çekicidir.
Bataryalar sayesinde oldukça alçak olan ağırlık merkezi, bir arabayı yola yapıştırabilmeyi mümkün kılıyor, ancak ayağı kaldırırken birkaç küçük sallanmaya hayır demiyor. Konfor ve dinamizm arasındaki denge mükemmel ve ölçekte sadece 1636 kilo (bir ID.3’ten 200 kilo daha az) ile otomobil yeterince çevik kalıyor.

Tüketim ve dolayısıyla özerklik açısından, önceden tanımlanmış bir rotaya sahip ve her şeyden önce arabanın niteliklerini vurgulamak için tanımlanmış bu tür sunumlarda olduğu gibi, şarj kutusundan geçmek zorunda kalmadan spesifik olarak ortaya çıkamadık. sayılar. Örneğin, 120 km/s hıza hızlı bir geçiş, yaklaşık 20 kWh’lik bir anlık tüketim üretmemize izin verse bile, bir elektrikli araba için en kötü durum olan otoyolda süremedik. Bu, 0.29’da açıklanan oldukça ortalama bir Cx’e rağmen özellikle ilginç bir tüketime işaret ediyor.
Aracın dinamik özelliklerini vurgulamak için çok sayıda ikincil ağ ve küçük dolambaçlı yollar ile yaklaşık 220 kilometrelik test rotamızda, sürüş tipimize göre mükemmel olan ortalama 17.8 kWh’yi kurmayı başardık. Dört seviyede yapılandırılan enerji geri kazanım sistemi ile oynadık: Ne yazık ki Mégane E-Tech, e-Pedal sistemini Nissan Leaf’ten ödünç almadı ve %90’ında dokunmadan durma noktasına kadar gitmesine izin verdi. fren.

Renault Megane E-Tech 2021 (220 hp)
Özerklik, pil ve şarj
Seri, sırasıyla 40 ve 60 kWh akü kapasitelerine ve 130 ve 220 beygir gücünde motor gücüne sahip iki versiyondan (EV40 ve EV60) oluşmaktadır. İlk versiyon, WLTP döngüsü altında 300 kilometrelik bir menzile sahipken, ikincisi 470 kilometreye kadar tırmanabiliyor. 130 beygirlik motora sahip bir EV60 versiyonunu da tercih etmek mümkün: üstelik en fazla otonomi sergileyen bu versiyon, 220 beygir gücündeki test modelimiz 450’ye kadar iniyor.
Şarj etme bölümü hariç, şu anda resim neredeyse mükemmel. Ya da yedekler mi demeliyiz, çünkü bu gerçek bir baş ağrısıdır. Giriş seviyesi Mégane EV40, 7 kW yerleşik şarj cihazına sahiptir. ‘Boost’ olarak adlandırılan ikinci bir katman, 85kW’a kadar hızlı şarj ekleyerek biraz daha iyi sonuç veriyor, ancak özellikle uzun mesafelere gitmek istiyorsanız şaşırtıcı bir şey değil. Ve bazı hızlı şarj istasyonlarının Fransa’da kWh yerine dakika başına şarj olduğunu bildiğinizde , bu can sıkıcı olabilir.
Daha inandırıcı bir şeye sahip olmak için, doğru akımda 135 kW’a kadar çıkabilen ve 30 dakikada 300 kilometrelik özerkliği geri kazanmanızı sağlayan EV60’a geçmeniz gerekiyor. Renault, yeniden şarj etme gücüne hızla ulaşmak için bir ön ısıtma işlevini entegre etme fikrine sahipti.
Elektrikli Zoé ve Twingo gibi alternatif akımda 22 kW’a sahip olmak için, aralığın en üstünü ve “Optimum” olarak adlandırılan yükünü seçmelisiniz. Böyle bir arabada bu tür şarjı standart olarak sunmamak oldukça şaşırtıcı, ancak markaya göre, Zoé’den gelen geri bildirimler, çoğu müşterinin şarj işleminin çok büyük bir çoğunluğunu evde gerçekleştirdiğini gösteriyor.

Renault Megane E-Tech 2021 (220 hp)
Fiyat
Fiyat tarafında, Renault Mégane E-Tech, EV40 versiyonunda 35.200 Euro’dan başlıyor, 30 Haziran 2022’ye kadar geçerli 6.000 Euro’luk ekolojik bonustan önce. Bu fiyat için 40 kWh pil ile donatılmış bir model hakkınız var. , 300 kilometrelik bir WLTP menzili ve 130 beygir gücünde bir motor. Bununla birlikte, büyük bir olumsuz nokta, bu giriş seviyesi “Standart Şarj” versiyonunda DC hızlı şarj cihazı olmamasıdır.
Bununla birlikte, ana rakiplerinden biri olan temel bir Peugeot e-2008’den (50 kWh pil ve 136 beygir gücü) 2350 avro daha az sergilemek iyi bir fikirdir, ancak silueti nedeniyle onu böyle bir yere yerleştirmek yine de zor. ve böyle bir bölüm.
Tahmin edebileceğiniz gibi tüm donanıma sahip test versiyonumuz, 60 kWh pil, 450 WLTP kilometre menzil ve 220 beygir gücü ile bir EV60 “Super Charge Techno” modelidir. Fatura, iyi standart donanım (12 inç ekran, bağlı servisler, ısıtmalı deri direksiyon vb.) ve doğru akımda maksimum 130 kW şarj gücü ile ikramiyeler hariç 43.200 Euro’dur.
Bir Volkswagen ID.3 Pro Performance (58 kWh, 204 beygir gücü ve 418 kilometrelik otonomi) ile karşılaştırarak, Alman modelinin 40.900 Euro’da sergilendiği için daha pahalı olduğunu fark edeceksiniz. Ancak Mégane, bu orta sınıf versiyonda (“İkonik” olarak adlandırılan daha lüks bir versiyon da mevcuttur) ID.3’ten daha donanımlıdır ve ayrıca daha iyi cilalanmıştır ve sürüşü daha keyiflidir.
Şu anda teklif yok
Alternatif ürünler
Renault Megane E-Tech 2021 (220 hp)
8
/10

9
/10
Bu Renault Mégane E-Tech, yalnızca Renault’da değil, elektrikli otomobiller alanında da yeni ve önemli bir ilerlemeye işaret ediyor. En tatmin edici olan her şey sürüş keyfi, bitişler, tüketim ve özerklik ile her açıdan ilerleme önemlidir.
Satın alma işlemindeki tek fren, bir kez daha finansal olacaktır, çünkü bitirmelerin çoğu maksimum bonustan yararlanmanıza izin verse bile, fiyatların bazı seçeneklerle hızlı bir şekilde artması basit ve iyi bir nedendir. Şarj ağının yoğunluğu, Renault çeşitli çözümler sunsa bile (evde bir şarj istasyonu kurulumu) müşteriyi bu Mégane E-Tech veya termal versiyonu (veya örneğin bir hibrit Captur) arasında seçim yapmak zorunda kaldığı için tereddüt edebilir. , yılda 20 gün termal model ödünç…).
Tek kusuru, en az 41.700 avro ödemenin gerekli olacağı sınıfının en iyisi model için en yüksek şarj güçlerini ayırmış olmasıdır. Bunun dışında birçok açıdan yeni Mégane E-Tech kusursuzla sınırlanıyor.
Renault Megane E-Tech’in Olumlu Yönleri
- sürüş keyfi
- Ölçülen tüketim
- bitirme kalitesi
- Agresif taban fiyat
- Arka görüş
- Giriş seviyesinde düşük şarj gücü
- e-Pedal sistemi yok
- Hızla tırmanabilecek fiyatlar